– Aan deze pagina wordt nog gewerkt –

Waarom tweeten jullie in het Engels en zo af en toe in het Nederlands?
De reden hiervan is dat wij luchtverkeersleiding zo realistisch mogelijk in tekst willen overbrengen naar de volger op Twitter en Facebook. Zoals men weet, luchtverkeersleiding in west-Europa gaat over het algemeen gezien in het Engels, tevens is dat ook een officiële taal in de luchtvaart. Naast dat is het natuurlijk ook voor de internationale volger hartstikke fijn zodat ze ons ook kunnen begrijpen. Mocht er iets spannends gebeuren dan gaan wij vaak over naar Nederlandse tweets plaatsen. Dit doen wij om te voorkomen dat er misverstanden worden gemaakt.

Hoe komen jullie aan informatie?
Wij baseren informatie op wat de piloot verteld tegen de luchtverkeersleider, of andersom natuurlijk. Mochten wij er niet helemaal zeker van zijn, dan kunnen we bijvoorbeeld ook kijken op P2000. Als wij er dan nog niet zeker van zijn wat het luchtvaarttuig gaat doen, dan wordt het simpelweg niet getweet omdat het anders betrouwbaarheid van LvoNL kan schaden. Maken wij wel eens fouten? Absoluut, maar wij zullen dat altijd proberen te corrigeren.

Maken jullie luchtverkeersleiding geluidsopnames zelf?
Wij nemen vrijwel alles op wat er op bijvoorbeeld Twente Radio (frequentie 119.9500 MHz) wordt gezegd. Ook nemen wij alles op wat er op andere frequenties worden gezegd.

Mag ik deze opnames ook zelf publiceren?
Neem daarvoor contact met ons op, zie ‘Contact‘ pagina.