2017-04-27 Aankomst A340 (SWR5180) op Twente Airport voor ontmanteling

geplaatst in: Audiofragmenten, Nieuws | 0

Enschede – Vanmorgen om 10:37u lokale tijd is de HB-JMK (Airbus A340-300) van Swissair voor het laatst geland. Het 20 jaar oude toestel van Airbus landde op Twente Airport om gedemonteerd te worden door het bedrijf Aircraft End-of-Life Solutions (AELS). Voor AELS is dit het eerste deassemblageproject op Twente Airport. Het toestel is ruim zestien meter hoog, meer dan zestig meter lang en heeft een spanwijdte van ongeveer 60 meter. De Airbus maakte zijn laatste vlucht vanaf Zürich Airport (Zwitserland). De aankomst van het toestel trok veel bekijks, duizenden mensen waren getuige van de laatste landing van het grootste passagiersvliegtuig ooit dat op Twente Airport vloog. AELS zal de komende drie maanden bezig zijn met de ontmanteling van het toestel. De aankomende week zal worden gestart met het verwijderen van de motoren, daarna zullen de rest van de herbruikbare onderdelen worden verwijderd en zal de rest gerecycled worden. AELS maakt gebruik van hangar 8 op het vliegveld en overweegt om zich er permanent te vestigen.

 

Luchtverkeersleiding opname

Communicatie: 128.355 & 119.950 © Luchtvaart Oost-Nederland

 

Foto’s

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

 

Video

Video: Bram van der Sluis – www.bramvandersluis.nl

 

Flightpad

 

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Foto’s: Mark Spoelstra – mark4foto.eu